Ziua Mondială a Pământului/Luna Pădurii

 

Motto: „Umanitatea este în marș, iar pământul este lăsat în urmă.”
David Ehrenfeld

  În fiecare an , la data de 22 aprilie, umanitatea sărbătorește un eveniment ecologic important și anume „Ziua Mondială a Pământului”, ce are menirea de a promova importanța protecției Pământului în vederea asigurării unui viitor sustenabil atât pentru generațiile actuale, cât și viitoare.

De asemenea, în perioada 15 martie-15 aprilie, este marcată Luna Pădurii, eveniment ce are menirea de a evidenția rolul pe care „aurul verde al Planetei” îl are în păstrarea echilibrului natural.

  În acest sens, în cadrul parteneriatului educațional “Să învățăm să trăim drumos pe Pământ” elevii clasei a V-a B de la școala noastră coordonați de către domnul profesor de biologie Ganea Alexandru, au organizat activitatea “Luna Pădurii” desfășurată online în data de 23.04.2021.  La activitate au participat elevi din mai multe școli implicate în acest proiect.

  Activitatea a fost una interactivă, în care elevii au fost antrenați în diferite activități prin care să-și testeze cunoștințele ecologice și spontaneitatea.

  Scopul activității a fost promovarea educației ecologice în rândul tinerilor, un aspect deosebit de important în contextul actual, când schimbările climatice își spun tot mai des cuvântul. 

  La final, toți participanții au fost invitați să descrie activitatea printr-un cuvânt sau imagine reprezentativă.

  Concluzia activității a constat în faptul că mediul natural aduce beneficii imense sistemului umanității, iar protectia acestuia reprezintă o prioritate pentru fiecare dintre noi.

  La activitate ne-au onorat cu prezența doamna director Păun Ionela, doamna director adjunct Nicolescu Anișoara și doamna învățătoare a elevilor participanți din partea școlii, Nicolae Ioana cărora le mulțumim pe această cale.

 

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului

Ziua Mondială a Pământului